Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Statystyki Twoja Galeria
Strona główna Rejestracja Zaloguj

Uzytkownik:     Haslo:     Zaloguj automatycznie:   


Zapomnialem hasla
Nie masz konta? Zarejestruj sie Tutaj

Poprzedni temat «» Następny temat
hydrauliczny ręczny pomocy!!
Autor Wiadomość
szoszu
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 13:20   

Hejka ja mam zrobiony na 2 pompkach od malczana tylko każda os jest osobno:/

ale i tak wszystko działa dobrze nie narzekam na mój sprzęcik
 
 
krolik144 
krolik144


Wiek: 29
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 172
Skąd: Sławków
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 15:31   Re: Pompka do hydraulicznego

darek222 napisał:
Witam

Może wie ktoś co to za pompka. Rzekomo stosowana w hydraulicznym ręcznym w 126p.

Jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o podpowiedź który przewód do którego otworu mam podłaczyć, bo te wloty są tak blisko siebie, że nie potrafię zrozumieć działania tej pompki. Według mnie po naciśnięciu tłoka w pompce ciśnienie będzie parło w oba otwory. Może się wylę, ale może ktoś z Was miał już doczynienia z taką pompką. Dla informacji na zdjęciu jest jakiś symbol.

Z góry dzięki za info.















Identyczną pompke nawet tego samego koloru wykręciłem dzisiaj ze skody 105 na złomie :D Rewelacyjnie się nadaje na ręczny hydrauliczny :D
 
 
 
Maurycy 
Uzależniony



Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 1217
Skąd: Dębica/RDE
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 17:45   

To jest pompka sprzegła od skody 105 :)
 
 
 
Mart



Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 116
Skąd: Kamieniec Wr
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 18:41   

rozwiązał się już problem z blokującym ręcznym??



płyn hamulcowy podczas normalnej pracy hamulców raczej nie wraca do zbiorniczka (no bo jakby hamulce miały działać) ale jak kiedyś grzebałem przy hamulcach w poldensie i wcisnąłem tłoczki w zaciskach to płyn wrócił do zbiorniczków, tyle że pompa była wtedy w pozycji '. Co za tym idzie patent, że hydrauliczny ręczny wepnie sie trójnikiem w normalny układ, wydaje się być nierealny, bo będzie wywalać płyn do nożnej pompy.



co do problemu Darka, to te objawy wskazują niezbicie na to, że pompa od ręcznego nie pozwala zupełnie powrócić płynowi, który został wtłoczony w cylinderki, czyli trzeba wynaleźć inną pompkę, która ten powrót umożliwi.

Ciekawe tylko czy ta od fiata spełnia te zadania, badał ktoś ten temat?

pozdr
 
 
 
darek 



Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 878
Skąd: Ruda śląska
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 21:12   

No

Już ku temu podjąłem stosowne kroki

Kupiłem pompę sprzęgła z 125p

I to jest pompa przelotowa



Jak ktoś chce się pobawić pompką ze skody mogę odsprzedać
 
 
 
piotrek350


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 398
Skąd: Z TORU
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 22:12   

mam pytanko czy można zastosować taką pompe do hydro ręcznego :

http://moto.allegro.pl/it...amulca_tyl.html ??
 
 
StMichel



Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 173
Skąd: Dankowice
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 22:55   

Co do cyrków z hamulcami najlepiej zrobić osobno każdą pompkę na każdą oś.

Piotrek, porozglądaj się za czymś tańszym, jakimiś pompkami sprzęgłowymi z ciężarówek.
 
 
piotrek350


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 398
Skąd: Z TORU
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 13:20   

własnie robie na kazda os osobne hamulce z przodu mam orginał z 126P

na tył do hydro recznego chce dac taka pompke z yamahy tylko nie wiem czy ma dobra wydajnosc? nie bede jej kupował mam juz taka z zaciskiem i tarcza od yamahy xj 600 które daje do gokarta a pompka zalega mi :P
 
 
jajek 
...Elektronika...


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3293
Skąd: Sławno k. Opoczna
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:52   

moim zdaniem, ta pompka bedzie za licha, do napedzenia 2 cylinderków,poniewaz on teraz napedza 1 zacisk do tarczy. moim zdaniem nie zabardzo... na złomie jest pełno pomp...
 
 
 
luki 
:x



Pomógł: 16 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3342
Skąd: Łancut
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 21:19   

ma ktoś pompkę z DF 'a zamntowana ?? co sie dzieje z tłoczkiem jeżeli pompa sprzęgła jest wpieta w układ. Dokładnie przy naciśnięciu pedału hamulca czy nie wypycha tłoczka z hydro łapy?? czy jest on jakos blokowany?
 
 
Maurycy 
Uzależniony



Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 1217
Skąd: Dębica/RDE
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 22:47   

Z hydrołapy nie wypycha bo jest zabezpieczony pierscieniem ...
 
 
 
luki 
:x



Pomógł: 16 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3342
Skąd: Łancut
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 22:50   

no bo gdzieś czytałem ze komuś wypycha to sie wolałem upewnić :D idzie zima planuje jeszcze zrobić sobie łapę do buggy :)
 
 
Maurycy 
Uzależniony



Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 1217
Skąd: Dębica/RDE
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 23:21   

masz racje łapa dobra rzecz ;D
 
 
 
luki 
:x



Pomógł: 16 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3342
Skąd: Łancut
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 21:12   

odswiezam.





robił ktos na zwyklej pompie hamulcowej ??



chyba ze ktos ma jakas pompe do opylenia;P



jak na takeij zwyklej zrobic od malca?? w ktore sie wpiac ktore zaslepic ?? :)
 
 
piotrek350


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 398
Skąd: Z TORU
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 22:29   

Mysle nad czyms takim u siebie :



tylko nie wiem od czego taki zawór zwrotny wziąsc



http://img168.imageshack....e=hamulcuy6.png
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 from www.HeavyMusic.org
Strona wygenerowana w 0.03 sekundy. Zapytań do SQL: 15


Partnerzy

MadMax